Coronavirus-beleid

Corona-update 30 maart 2020: uw behandeling gaat door, maar niet altijd face-to-face

Op zondag 15 maart 2020 zijn er door het kabinet extra voorzorgsmaatregelen aangekondigd om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Ook wij denken aan uw en onze gezondheid, dus wij houden ons aan de voorzorgsmaatregelen en vragen u om dat ook te doen: geen handen schudden, vaker handen wassen, hoesten en niezen in uw elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. 

Als u geen klachten heeft die kunnen wijzen op het Coronavirus, kan de afspraak eventueel doorgaan. Mocht u wel zulke klachten hebben, neem dan telefonisch of per e-mail contact op om te kijken of wij u kunnen blijven ondersteunen in de behandeling (al dan niet online). Waar mogelijk zullen behandelingen telefonisch of via een beveiligde beeldbellenverbinding worden uitgevoerd.

Wanneer uw behandelaar voorkeur heeft voor telefonisch contact of per beeldbellen, dan zal hij of zij zelf contact met u opnemen. U ontvangt van uw behandelaar daarover tijdig persoonlijk bericht.

Wilt u zelf liever wachten tot face-to-face sessies weer mogelijk zijn, dan kunt u uw komende afspraak annuleren door uw behandelaar te e-mailen. Op onze contactpagina vindt u contactformulieren voor ieder van de psychologen. Wij verzoeken u uw bericht rechtstreeks via het contactformulier aan uw behandelende psycholoog te sturen en niet naar het secretariaat.

Wij volgen tot nader order een coulancebeleid rond de afzegtermijn van gemaakte afspraken. Wij vragen u wel altijd contact met ons op te nemen als u niet kunt of wilt komen. 

U kunt uw verzoek of bericht ook telefonisch doorgeven op nummer 033 – 4 637 617. Dit nummer is momenteel bereikbaar tussen 09:00 en 13:00 uur. In de middag luisteren we ons antwoordapparaat op werkdagen tot ongeveer 18:00 uur regelmatig af.

Hoe blijf je ook mentaal overeind in deze stressvolle periode? Stichting MIND (voorheen Korrelatie) verzamelde tips, adviezen, contacten en initiatieven om deze periode samen door te komen. In deze bijzondere tijd – en tijdens het eventuele wachten op uw intakegesprek bij onze praktijk – heeft u wellicht steun aan de tips die te vinden zijn op de website van Stichting Mind. Bij de medewerkers van MIND Korrelatie kunt u elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 terecht voor hulp en advies, via telefoon (0900-1450), chat, WhatsApp en e-mail.

Voor verdere adviezen en tips belt u de landelijke informatielijn (0800-1351) of kijkt u op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus of van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl.