Coronavirus-beleid

Corona-update 30 juli 2020: uw behandeling gaat door, in principe weer face-to-face.

Sinds maart 2020 zijn er door het kabinet extra voorzorgsmaatregelen aangekondigd om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Ook wij denken aan uw en onze gezondheid, dus wij houden ons aan de voorzorgsmaatregelen en vragen u om dat ook te doen: geen handen schudden, vaker handen wassen, hoesten en niezen in uw elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. In ons pand zijn dispensers aanwezig met desinfecterende handgel die wij u verzoeken te gebruiken bij binnenkomst.

Inmiddels zijn persoonlijke gesprekken op de praktijk weer mogelijk, dus face-to-face. Afspraken gaan door onder de voorwaarde dat u geen symptomen heeft van COVID19, zoals verkoudheid, keelpijn, hoest of koorts. Ook bij hooikoorts vragen we u vriendelijk om niet naar de praktijk te komen. Mocht u wel zulke klachten hebben, neem dan zo snel mogelijk telefonisch of per e-mail contact op om te kijken hoe wij u kunnen blijven ondersteunen in de behandeling. Waar nodig kunnen behandelingen telefonisch of via een beveiligde beeldbelverbinding worden uitgevoerd. Afspraken moeten uiterlijk 24 uur van te voren worden afgezegd of verplaatst. Bij niet of te laat afzeggen zijn wij genoodzaakt € 70 van de kosten voor het consult in rekening te brengen.

Hoe blijf je ook mentaal overeind in deze stressvolle periode? Stichting MIND (voorheen Korrelatie) verzamelde tips, adviezen, contacten en initiatieven om deze periode samen door te komen. In deze bijzondere tijd – en tijdens het eventuele wachten op uw intakegesprek bij onze praktijk – heeft u wellicht steun aan de tips die te vinden zijn op de website van Stichting Mind. Bij de medewerkers van MIND Korrelatie kunt u elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 terecht voor hulp en advies, via telefoon (0900-1450), chat, WhatsApp en e-mail.

Voor verdere adviezen en tips belt u de landelijke informatielijn (0800-1351) of kijkt u op de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus of van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl.