Wie zijn wij

S.P.E.L. Amersfoort is een samenwerkingsverband van acht gezondheidszorgpsychologen, die werken binnen de Generalistische Basis GGZ (GB GGZ). Allen zijn lid van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) of de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten) en zijn geregistreerd als GZ-(gezondheidszorg)psycholoog in het BIG-register. Wij maken gebruik van de volgende therapievormen: cognitieve gedragstherapie, e-Health, inzichtgevende therapie, EMDR, interpersoonlijke therapie en elementen uit de schematherapie. Een aantal psychologen gebruikt ook andere behandelmethoden, zoals relatietherapie, seksuologie, cliëntgerichte therapie, mindfulness en lichaamsgerichte therapie.
We werken vooral generalistisch, kortdurend en klachtgericht binnen de GB GGZ. Alle psychologen van S.P.E.L. Amersfoort behandelen de meest voorkomende problemen, zoals angst- en paniekklachten, depressies, traumaverwerking, burn-out klachten, persoonlijkheidsproblematiek en relatieproblemen.

Kwaliteitsstatuut
Alle aanbieders ‘geneeskundige ggz’, waaronder ook die voor de Generalistische Basis GGZ die wij binnen S.P.E.L Amersfoort bieden, zijn door de overheid verplicht vanaf 1 januari 2017 het kwaliteitsstatuut op hun website te plaatsen. In het statuut geven wij informatie over de behandeling en de kwaliteit van zorg die wij bieden. Klik bij medewerkers op het kwaliteitsstatuut.

Hieronder stellen wij ons voor.

Frans Dembinski

Frans Dembinski is in 1985 afgestudeerd in de hoofdrichting klinische psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Samen met Theo Hövels startte hij de psychologenpraktijk in 1985. Ook werkte hij bij de RIAGG in Amsterdam-Noord en als eerstelijnspsycholoog in een huisartsenpraktijk in Amsterdam. Hij is geregistreerd als gedragstherapeut en is lid van de VGCt (Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie) en heeft de registratie als klinisch psycholoog bij het NIP. Daarnaast volgde hij een aantal nascholingscursussen op het gebied van de psychodiagnostiek (persoonlijkheidsonderzoek en DSM 5). Hij heeft veel ervaring en affiniteit met cognitieve gedragstherapie, waaronder EMDR, die hij combineert met elementen uit de inzichtgevende therapie. Hij gaf diverse keren supervisie aan (eerstelijns)psychologen in opleiding. Frans heeft contracten met alle zorgverzekeraars, behalve met Menzis. De gerealiseerde wachttijd over de afgelopen twee maanden voor Frans was zes weken tot intake en daarna nog twee weken tot de start van de behandeling.

Nummer Kamer van Koophandel: 63623889.
Kwaliteitsstatuut en Privacystatement

Miriam Prinsen

Miriam Prinsen is in 1987 afgestudeerd in klinische psychologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1996 heeft zij de RINO-opleiding tot psychotherapeut afgerond. Sinds 1993 werkt ze bij S.P.E.L. Amersfoort. Daarvoor is ze als seksuoloog verbonden geweest aan de Rutgers Stichting. Binnen S.P.E.L. Amersfoort heeft Miriam veel kennis en ervaring opgedaan met relatietherapie. Als seksuoloog ziet ze ook mensen van buiten de regio Amersfoort en zij heeft naast SPEL Amersfoort nog een eigen praktijk. Zie deze link naar haar website Seksuologiepraktijk Prinsen. Verder maakt Miriam gebruik van cognitieve gedragstherapeutische interventies en van inzichtgevende methoden, die ze zowel in individuele als in relatiegesprekken toepast. Miriam werkt eens in de veertien dagen vanuit S.P.E.L. een ochtend in de huisartsenpraktijk Soesterkwartier. Zij heeft contracten met alle zorgverzekeraars, behalve met Menzis. De gerealiseerde wachttijd over de afgelopen twee maanden voor Miriam was vijf weken tot intake en daarna twee weken tot de start van de behandeling.

Nummer Kamer van Koophandel: 63463199
Kwaliteitsstatuut en Privacystatement

Moniek Riemersma

Moniek Riemersma is in 2002 afgestudeerd in de hoofdrichting klinische psychologie aan de universiteit van Nijmegen. Hierna heeft zij de tweejarige vervolgopleiding tot GZ-psycholoog gedaan in Utrecht. Als GZ-psycholoog heeft ze jarenlange ervaring in de psychiatrie voor ouderen en volwassenen. Sinds januari 2015 is ze werkzaam bij S.P.E.L. Amersfoort. Ze werkt veel met cognitieve therapie en met inzichtgevende technieken. Daarnaast heeft zij een mindfulness- en EMDR-opleiding gevolgd, die zij in haar behandeling toepast. Ze geeft supervisie aan GZ-psychologen in opleiding. Samen met Astrid Bouwhuis geeft ze vorm aan een opleidingsplek voor een GZ-psycholoog. Moniek werkt eens in de veertien dagen vanuit S.P.E.L. een dagdeel in de huisartsenpraktijk Sagenhoek. Zij heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De gerealiseerde wachttijd over de afgelopen twee maanden voor Moniek was zes weken tot intake en daarna nog twee weken tot de start van de behandeling.

Nummer Kamer van Koophandel: 63646862.
Kwaliteitsstatuut  en Privacystatement

 

Laura Feldmann

Laura Feldmann is een betrokken en BIG-geregistreerde GZ-psycholoog, tevens geschoold in o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie. In 2002 studeerde ze af aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van behandeling en begeleiding van volwassenen en jongeren. Laura heeft jarenlang gewerkt bij een grote GGZ-instelling en maakte in januari 2020 de overstap naar SPEL Amersfoort. Ze heeft ruime ervaring in de behandeling en begeleiding van mensen met angst- en stemmingsklachten en klachten als gevolg van een trauma. Daarnaast heeft ze veel ervaring in het werken met gezinnen en systemische dynamieken. Laura werkt voornamelijk vanuit de cognitieve gedragstherapie, maar maakt ook gebruik van inzichtgevende technieken en EMDR.

Laura heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De gerealiseerde wachttijd over de afgelopen twee maanden voor Laura was acht weken tot intake en daarna nog twee weken tot de start van de behandeling.

Nummer Kamer van Koophandel: 75527715 (Prakijk Zuyver).
Kwaliteitsstatuut en Privacystatement

Brenda van der Laan

Helaas zal Brenda per 1 maart a.s. niet langer werkzaam zijn bij S.P.E.L. Amersfoort

Brenda van der Laan is een enthousiaste en flexibele GZ-psycholoog, ook geschoold in cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, schematherapie en acceptance and commitment therapy (ACT). In 2001 studeerde ze af aan de Universiteit Utrecht in de richting Neuropsychologie. Brenda werkt sinds 2018 één dag in de week bij S.P.E.L. Amersfoort. Daarnaast werkt zij, sinds 2014, als psycholoog met ouderen, hun mantelzorgers en zorgteams in verpleeghuissettingen.

Brenda past – offline en online – behandeltechnieken toe vanuit de cognitieve gedragstherapie, EMDR en oplossingsgerichte therapie. Daarnaast gebruikt ze elementen vanuit de schematherapie en acceptance and commitment therapy. Ook maakt ze steeds meer gebruik van e-health als aanvulling op de behandeling. Hierdoor kunnen cliënten desgewenst buiten de behandelsessie om laagdrempelig in eigen tijd en tempo doorwerken aan hun behandeldoelen.

Goed om te weten: Brenda werkt op vrijdag. Voor cliënten die graag vroeg afspreken biedt zij de mogelijkheid om 8.00 uur gesprekken in te plannen. Voor cliënten die ver weg wonen, weinig tijd hebben, niet naar de praktijk kunnen komen of graag in hun eigen omgeving aan hun klachten werken, biedt Brenda online therapie via een beveiligde beeldbelverbinding. Dat is mogelijk vanaf de intake tot en met de afronding of voor een bepaald gedeelte van de behandeling, afhankelijk van de wensen.

Kwaliteitsstatuut: Brenda verricht haar werkzaamheden binnen het kwaliteitsstatuut van Moniek Riemersma.

.