Wie zijn wij

S.P.E.L. Amersfoort is een samenwerkingsverband van vijf gezondheidszorgpsychologen, die werken binnen de Generalistische Basis GGZ (GB GGZ). Allen zijn lid van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) of de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten) en zijn geregistreerd als GZ-(gezondheidszorg)psycholoog in het BIG-register. Wij maken gebruik van de volgende therapievormen: cognitieve gedragstherapie, e-Health, inzichtgevende therapie, EMDR, interpersoonlijke therapie en elementen uit de schematherapie. Een aantal psychologen gebruikt ook andere behandelmethoden, zoals relatietherapie, seksuologie, cliëntgerichte therapie, mindfulness en lichaamsgerichte therapie.
We werken vooral generalistisch, kortdurend en klachtgericht binnen de GB GGZ. Alle psychologen van S.P.E.L. Amersfoort behandelen de meest voorkomende problemen, zoals angst- en paniekklachten, depressies, traumaverwerking, burn-out klachten, persoonlijkheidsproblematiek en relatieproblemen.

Alle aanbieders ‘geneeskundige ggz’, waaronder ook die voor de Generalistische Basis GGZ die wij binnen S.P.E.L Amersfoort bieden, zijn door de overheid verplicht vanaf 1 januari 2017 het kwaliteitsstatuut op hun website te plaatsen. In het statuut geven wij informatie over de behandeling en de kwaliteit van zorg die wij bieden. Klik bij medewerkers op het kwaliteitsstatuut.

Hieronder stellen wij ons op alfabetische volgorde voor.

Astrid Bouwhuis

Astrid Bouwhuis heeft van 1998 tot 2020 bij S.P.E.L. gewerkt. Vervolgens is ze haar eigen praktijk gestart ‘Psychologenpraktijk PSYHUIS’. Sinds 2022 is ze met haar praktijk weer onderdeel van het samenwerkingsverband S.P.E.L. Ze is breed opgeleid en maakt gebruik van veel therapeutische stromingen, zoals lichaamsgerichte therapie, gesprekstherapie, emdr, elementen uit de schema therapie. Astrid heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt zich bij Astrid aanmelden via haar website.

Nummer Kamer van Koophandel: 63620782 (Psyhuis).
Kwaliteitsstatuut

Zie voor meer informatie Astrids website

Frans Dembinski

Frans Dembinski is in 1985 afgestudeerd in de hoofdrichting klinische psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Samen met Theo Hövels startte hij de psychologenpraktijk in 1985. Ook werkte hij bij de RIAGG in Amsterdam-Noord en in een huisartsenpraktijk in Amsterdam. Hij is geregistreerd als gedragstherapeut en is lid van de VGCt (Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie) en heeft de registratie als klinisch psycholoog bij het NIP. Daarnaast volgde hij een aantal nascholingscursussen op het gebied van de psychodiagnostiek (persoonlijkheidsonderzoek en DSM 5). Hij heeft veel ervaring en affiniteit met cognitieve gedragstherapie, waaronder EMDR, die hij combineert met elementen uit de inzicht gevende therapie. Hij gaf diverse keren supervisie aan (eerstelijns)psychologen in opleiding. Frans heeft contracten met alle zorgverzekeraars, behalve met Menzis.

Nummer Kamer van Koophandel: 63623889.
Kwaliteitsstatuut en Privacystatement

Laura Feldmann

Laura Feldmann is een betrokken en BIG-geregistreerde GZ-psycholoog, tevens geschoold in o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie. In 2002 studeerde ze af aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van behandeling en begeleiding van volwassenen en jongeren. Laura heeft jarenlang gewerkt bij een grote GGZ-instelling en maakte in januari 2020 de overstap naar SPEL Amersfoort. Ze heeft ruime ervaring in de behandeling en begeleiding van mensen met angst- en stemmingsklachten en klachten als gevolg van een trauma. Daarnaast heeft ze veel ervaring in het werken met gezinnen en systemische dynamieken. Laura werkt voornamelijk vanuit de cognitieve gedragstherapie, maar maakt ook gebruik van inzichtgevende technieken en EMDR.

Laura heeft contracten met alle zorgverzekeraars. U kunt zich bij Laura aanmelden via haar website.

Nummer Kamer van Koophandel: 75527715 (Prakijk Zuyver).
Kwaliteitsstatuut en Privacystatement
Zie voor meer informatie Laura’s website. 

Miriam Prinsen

Miriam Prinsen is in 1987 afgestudeerd in klinische psychologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1996 heeft zij de RINO-opleiding tot psychotherapeut afgerond. Sinds 1993 werkt ze bij S.P.E.L. Amersfoort. Daarvoor is ze als seksuoloog verbonden geweest aan de Rutgers Stichting. Binnen S.P.E.L. Amersfoort heeft Miriam veel kennis en ervaring opgedaan met relatietherapie. Als seksuoloog ziet ze ook mensen van buiten de regio Amersfoort en zij heeft naast SPEL Amersfoort nog een eigen praktijk. Zie deze link naar haar website Seksuologiepraktijk Prinsen. Verder maakt Miriam gebruik van cognitieve gedragstherapeutische interventies en van inzichtgevende methoden, die ze zowel in individuele als in relatiegesprekken toepast. Zij heeft contracten met alle zorgverzekeraars, behalve met Menzis.

Nummer Kamer van Koophandel: 63463199
Kwaliteitsstatuut en Privacystatement

Moniek Riemersma

Moniek Riemersma is in 2002 afgestudeerd in de hoofdrichting klinische psychologie aan de universiteit van Nijmegen. Hierna heeft zij de tweejarige vervolgopleiding tot GZ-psycholoog gedaan in Utrecht. Als GZ-psycholoog heeft ze jarenlange ervaring in de psychiatrie voor ouderen en volwassenen. Sinds januari 2015 is ze werkzaam bij S.P.E.L. Amersfoort. Ze werkt veel met cognitieve therapie en met inzichtgevende technieken. Daarnaast heeft zij een mindfulness- en EMDR-opleiding gevolgd, die zij in haar behandeling toepast. Ze geeft supervisie aan GZ-psychologen in opleiding. Samen met Astrid Bouwhuis geeft ze vorm aan een opleidingsplek voor een GZ-psycholoog. Zij heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Nummer Kamer van Koophandel: 63646862.
Kwaliteitsstatuut  en Privacystatement

Joanne Lammers-Zoutendijk

Joanne Lammers-Zoutendijk is in 2008 afgestudeerd in de hoofdrichting klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht met minors theologie aan de UU en KULeuven. In 2017 heeft zij de tweejarige vervolgopleiding tot GZ-psycholoog gevolgd in Utrecht. Als psycholoog heeft ze ervaring opgedaan in verschillende instellingen binnen de ouderenzorg en de GGZ. Vanaf september 2023 is ze werkzaam bij S.P.E.L. Amersfoort. Ze werkt veel met cognitieve gedragstherapie (CGT) en past daarnaast technieken toe uit Schematherapie, Acceptance Commitment Therapy (ACT) en EMDR.

Nummer Kamer van Koophandel: 90402871.
Kwaliteitsstatuut 

Nikki de Wilde

Nikki de Wilde is in 2018 afgestudeerd in de hoofdrichting Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hierna is zij gaan werken in de ouderenzorg, waarbij zij ervaring heeft opgedaan met cliënten met gedrags- en psychische problemen, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), (neuro)revalidatie en het begeleiden van cliënten en hun naasten met dementie. Momenteel volgt Nikki de opleiding tot GZ-psycholoog en werkt zij op de dinsdagen bij Psychologen Praktijk SPEL / Psyhuis. Nikki werkt voornamelijk vanuit de cognitieve gedragstherapie. Medio juli gaat zij onze praktijk verlaten.

Leana Lemm

Leana volgt de opleiding tot GZ-psycholoog en zij werkt op de vrijdagen bij Psychologenpraktijk SPEL Amersfoort.

Marije Kaat

Marije volgt de opleiding tot GZ-psycholoog en zij werkt op de maandagen bij Psychologenpraktijk SPEL Amersfoort.